Build better Belgian bike byways

Fietsersbond are trying to raise awareness of the state of cycle routes and paths in Belgium.

If you are around on Saturday 20 April at 10am, why not join Fietsersbond for a Saturday morning’s bike ride along the canal, to protest against the lack of coherent infrastructure on important (and even international) bike routes! More info below, or by e-mail from info@eucg.eu.  Meeting point: metro Delacroix (Anderlecht), 10 am. Finish around 11 am in the city centre. See map below.

fietsroutes

FIETSROUTES: NATIONALE AFTRAP OP 20 APRIL
08/04/2013
Beste Fietsplatform,Op 20 april geven we de aftrap voor de actieweek rond het jaarthema Fietsroutes. Met een nationale actie langs een deel van de kanaalroute in Brussel toont de Fietsersbond het belang aan van de continuïteit van een route. Die continuïteit is essentieel voor de veiligheid en het comfort van de fietser.We eisen dat overheden afstappen van het fietspaddenken en fietsroutes creëren met meer visie, samenhang en minder knelpunten.

De kanaalroute: zo sterk als haar zwakste schakel

De kanaalroute is symbolisch want ze heeft heel wat potentieel voor functionele verplaatsingen zoals woon-werkverkeer, ze sluit aan op het FietsGEN en ligt op het BFF, GFR en EuroVelo. Maar ondanks dit alles zijn er nog heel wat missing links en gevaarlijke punten, waardoor deze route maar zo sterk is als haar zwakste schakel.

Fiets mee voor meer continuïteit

> Fiets mee met de pers langs het kanaal, op zaterdag 20 april.
We verzamelen met alle fietsers om 10u ter hoogte van metrohalte Delacroix in Anderlecht, onder de brug langs het kanaal. Dit is op fietsafstand van het centrum. De werkelijke start met de pers – op tandems en Bullitts – is gepland om 10u30. Eindigen doen we in atelier Het Groot Eiland, rond 11u met koffie en taart. Zie plattegrond hieronder en in bijlage.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s